Migratie.md

We know everything about safe migration

 

n/a

 

 

 

 

Programul de Reîntoarcere Voluntară Asistată şi Reintegrare (AVRR)

În 2009, în cadrul Programului AVRR, dl Boaghe a beneficiat de un training în domeniul afacerilor, care a durat o săptămînă. Ulterior Dumnealui şi-a lansat afacerea în domeniul apiculturii. OIM l-a ajutat în procurarea stupilor. Afacere este în proces de operare şi se desfăşoară în satul Colibaşi, raionul Cahul.  

 

Prin intermediul Programului AVRR dl Deleanu s-a întors din Irlanda în 2009. Drept o parte de asistenţă dl Deleanu a primit un grant în valoarea de 1200 euro pentru renovarea tractorului. Dl Deleanu a planta 2 hectare de copaci în satul Negureni. În 3-4 ani Dumnealui aşteaptă prima roadă ca să investească profitul său în afacerea sa.

 

În cadrul Programului AVRR dl Cotelea a beneficiat de un training în domeniul business-ului şi, ulterior, a investit grantul său de reintegrare în extinderea afacerii părinţilor – creşterea roşiilor în seri. Această afacere este destul de profitabilă şi acoperă cererea la roşii în raionul Cahul.

 

Revenind în Moldova din Irlanda în baza programului AVRR  în 2009, domnul Moldoveanu a primit un cultivator în cadrul grantului de reintegrare. În momentul de față el a plantat viţă de vie în satul său natal - Tirsitei, raionul Teleneşti şi aşteaptă să culeagă recolta în următorii 4-5 ani.